БулфотоГърми един от най-големите скандали, свързан с подслушване, в новата ни

...
БулфотоГърми един от най-големите скандали, свързан с подслушване, в новата ни
Коментари Харесай

Българският Уотъргейт. Мирчев, ДБ: Зад подслушването стоят Гешев и Борисов. Това е техен съвместен план

Булфото

Гърми един от най-големите кавги, обвързван с подслушване, в новата ни история.

Убеден съм, че зад подслушванията стоят Гешев и Борисов. Това е техен взаимен проект. Не става дума за един или двама и по всичко проличава, че огромна част от тях са опозиционни фигури. Това не е изненада. Това е самият модел. Докато някой си мисли, че това не го вълнува, представете си какво е да чете един западен вложител за това какво се случва в България, споделя Иво Мирчев от Демократична България, представен от Фрог.

32-ма политически дейци са били нелегално подслушвани от три структури. Става дума за партиите " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ". Подслешванията са били след нова година. За тях първи заяви ген. Атанас Атанасов, а по-късно потвърди и служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

" Става дума освен един или двама политици, за които вероятно бихме могли да кажем, че някой е имал подозрения за злоупотреби. Подслушвани са 32 политици и по всичко проличава, това са били огромна част от опозиционните фигури. Изключително притеснително е! “, посочи  Ивайло Мирчев от " Да, България! " пред " Факти.бг ".

" Може би доста хора си мислят, че това подслушване не ги касае, само че в действителност сега, в който Министерство на вътрешните работи даде информация за имената на подслушваните и за това кой е разрешил това, всичко ще бъде отразено в западната преса. Докато някой си мисли, че това не го вълнува, представете си какво е да чете един западен вложител за това какво се случва в България. Естествено, това би повлияло на неговото решение. Това води до доста неприятен имидж за страната ни и ще се отрази във всяка сфера на живота “, сподели още българският политик.

" За страдание подслушването не е изненада и всички ние добре знаем, че това е част от самия модел на Бойко Борисов. По този метод действа страната дълги години, няма никаква изненада. Друго обаче е, когато тази информация излезе и хората я видят “, добави Мирчев.
Относно разрешенията за СРС-та и дали е помислено за последващия отзив за излизането на информацията за подслушване на политици, Ивайло Мирчев уточни:

" Въобще не мисля, че тези хора това ги вълнува. Те са преследвали тесни политически ползи. Убеден съм, че зад това стоят Гешев и Борисов, че това е техен взаимен проект. Те демонстрираха, че работят в синхрон при записите на Бойко Борисов, които изтекоха преди към година. Изключително неприятен сигнал, извънредно неприятно за страната и ненормално за страна от Европейския съюз. Това се случва в страни от Третия свят, в Русия, в някогашни руски републики и не е обикновено да се случи в страна в Европа “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР